Random Frittata

  • 2016.01.18.
  • 2

...avagy az olasz tojás! Imádom, sőt az egyik kedvenc tojásos ételem! Semmi más nem kell hozzá, csak egy olyan serpenyő, amit be lehet tenni a sütőbe. Pofon egyszerű elkészíteni. Mint egy rántottánál, lepirítod a dolgokat, felöntöd a felvert tojással, megszórod pár dologgal és irány a sütő! Akármilyen feltéttel készítheted! Én, már régóta készítem, mindenfélével, de most megosztom veletek a legklasszikusabb fajtát (csak a friss bazsalikom levelek hiányoznak).Hozzávalók (2 személyre):4 db tojássó, tört tarka bors100 g pármai sonkapár darab koktél paradicsompár darab magozott, zöld olíva bogyó1 kisebb vöröshagyma, apróra vágvaextra szűz olíva olajOpcionális hozzávalók:apróra vágott olajban eltett szárított paradicsomsajt darabok (feta, kecske, mini mozzarella, stb.)leveles kelbébi spenót levélfriss bazsalikom levél, oregánó, petrezselyemfőtt zöldborsófőtt zöldbabkukoricagombafokhagymapóréhagymastb.Eszközök:24 cm-es serpenyőKeverőtálVágódeszka, konyhakésElkészítése:A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 200 fokra.1-2 evőkanál olíva olajon megpirítom a hagymát és a sonkát.Közben egy keverőtálba ütöm a tojásokat. Sózom-borsozom és enyhén felverem egy villával.Miután szépen lepirult minden, ráöntöm a tojást, majd ráteszem a koktél paradicsomokat és az olíva bogyókat. Azonnal a sütőbe teszem. Grill fokozaton 5-10 perc alatt pirosra sütöm. Azonnal tálalom! (Köretként rukkolát és pirítóst kínálok.)Letölthető és nyomtatható verzió ITT!