Chilis Bableves

  • 2014.07.14.
  • 2

...egy villámgyors és pikáns leves. Mexikó hangulatát idézi. Egy receptmagazinban leltem rá erre a receptre és rettentően elnyerte a tetszésemet. Aki egy kicsit ráérősebb az csinálhatja friss babból és paradicsomból.
Hozzávalók (4 személyre):1 vöröshagyma, félkarikákra vágva1 gerezd fokhagyma, felaprítva1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj1-2 felaprított chili paprika (magházát kapard ki, különben méregerős lesz)1 db 400 g-os darabolt paradicsom konzerv1 db 400 g-os vörös bab konzerv (vagy 15-20 dkg száraz, 1 éjszakára beáztatva)1 db 400 g-os cannellini bab konzerv (vagy 15-20 dkg száraz, 1 éjszakára beáztatva)1 teáskanál szárított oregáno1 evőkanál házi ételízesítősósok frissen őrölt bors1 evőkanál frissen aprított koriander zöld
reszelt vörös cheddar sajt, a tálaláshozEszközök:3l lábas+fedőVágódeszka+konyhakésSajtreszelőElkészítése:Egy lábosba az olajat felhevítem és megpirítom a hagyma szeleteket, majd hozzáteszem a felaprított chilit, a fokhagymát és pár percig együtt pirítom még.Felöntöm vízzel és hozzáteszem a bab konzerveket, a darabolt paradicsom konzervet, az oregánót, 1 evőkanál házi ételízesítőt, majd sózom és rendesen megborsozom.Fedő alatt, forrástól számítva kb. 15 percig főzöm, tartalékon (ha szárított babból készíted, sokkal tovább kell majd főzni. kb. 1 óra). A végén belekeverem a korianderzöldet.Tálaláskor megszórom cheddar sajttal.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!