Koktélrákos Paella

  • 2014.05.25.
  • 2

...Spanyolország legfinomabb étele! Én ezt a verziót szeretem a legjobban. A rákok szinte eltűnnek a rizsszemek közt. Elkészíthetjük hallal, vagy más tenger gyümölcseivel. Létezik csirkehúsos változata, de az autentikus paella-ba, csirke, hal és tenger gyümölcsei is egyaránt megtalálhatóak benne.Hozzávalók:~350 g koktélrák (fagyasztott)250 g rizottó rizs1 db piros kaliforniai paprika, felkockázva1 csomag sáfrány1 db vöröshagyma, apróra vágva2 gerezd fokhagyma, apróra vágva20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)1 csokor petrezselyem, apróra vágva1 citrom reszelt héja és fél leve20 dkg paradicsom, felkockázva (2-3 db)2-3 evőkanál olíva olajsófrissen őrölt tarka bors8 dl zöldség alapléElkészítése:Egy magas falú teflon serpenyőbe felhevítjük az olíva olajat és megpirítjuk benne a hagymákat.Hozzáöntjük a rizst, majd felöntjük az alaplével.Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a sáfrányt. Miután felforrt, tartalékon, fedő alatt megpároljuk.Kb. 20 perc elteltével hozzá keverjük a cukorborsót, a paradicsomot, a paprikát. Meglocsoljuk citromlével és belekeverjük a reszelt citromhéjat is.Fedő alatt kb 10 percig pároljuk, majd hozzá keverjük a rákot és a petrezselymet.További kb. 5 percig, középmagas hőfokon összepároljuk.