Királyrákos Paella

  • 2017.01.09.
  • 0

...Spanyolország legfinomabb étele szerintem! Én ezt a verziót szeretem a legjobban. Dúsíthatod bármilyen tengeri élőlénnyel. Elkészítheted hallal, vagy csirkésen egyaránt. Az autentikus paella-ba, csirke, hal és tenger gyümölcsei mellett még kolbászt is tesznek bele. Számomra ez már egy kissé túlzás. Nálam az egyszerűbb tengeri változat a befutó.
Egészséges és egyszerű étel.
Próbáld ki te is és keresed meg a számodra a legjobbat!
Hozzávalók (4 személyre):500 g királyrák (fagyasztott)250 g zöldborsó (fagyasztott)250 g rizottó rizs (átmosva)2-3 evőkanál extra szűz olíva olaj1 db vöröshagyma, kis kockákra vágva2 gerezd fokhagyma, apróra vágva1 citrom reszelt héja és fél leve1 csomag sáfrány
8 dl zöldség alaplé (8 dl víz
+ 1 evőkanál házi ételízesítő)1 db piros kaliforniai paprika, kis kockákra vágva2 db paradicsom, kis kockákra vágva1 csokor petrezselyem, apróra vágvasófrissen őrölt tarka borsEszközök:Magas falú teflon serpenyő+fedőMérőhengerVágódeszka, konyhakés, fakanál, tálkákElkészítése:A rákot és a zöldborsót kiolvasztom. A paprikát és a paradicsomokat felkockázom, majd egy tálba teszem. Félrerakom. Előkészítem az alaplevet egy mérőhengerbe és beleteszem a sáfrányt, a reszelt citrom héjat és a levét is. Felaprítom a petrezselyemzöldet is.A hagymát és fokhagymát apróra vágom és egy magas falú teflon serpenyőbe teszem. Hozzáöntök egy kevés olíva olajat és 1-2 percig fonnyasztom. Hozzáteszem az átmosott rizst, majd felöntöm az alaplével és beleszórom a zöldborsót. Fűszerezem frissen őrölt tarka borssal.Miután felforrt, tartalékon, fedő alatt megpárolom. Kb. 20 perc elteltével hozzákeverem a paradicsomot, a paprikát és a kiolvasztott rákot. Ha kell sózom még. Újraforrósítom, majd tartalékra veszem ismét és fedő alatt 10 percig párolom.Végül tálalás előtt belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.Letölthető és nyomtatható verzió ITT!