Újhagymás cukkinileves, bazsalikomos galuskával

  • 2013.05.19.
  • 0

...egy igazán gyors és különleges leves, frissen reszelt sajttal tálalva!Hozzávalók:2 vékony cukkini,
negyed cikkekre vágva1 csokor újhagyma, felkarikázva2 dl sovány főzőtejszín2 evőkanál olíva olaj1 evőkanál szárított leveszöldség keverék (sótlan)2 gerezd fokhagyma, összetörve1 csokor petrezselyemzöld, aprítvafehér borssóreszelt sajt a tálaláskora galuskához:1 db tojás1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztegy csipet sóborspár levél bazsalikom, nagyon apróra vágva~ 2 evőkanál búzadaraElkészítése:Egy lábosban felhevítjük az olíva olajat, majd rádobjuk a cukkinit és a felkarikázott újhagymát.Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel.Beleszórunk ízlés szerint sót, fehér borsot, majd a leveszöldség keveréket és beletörünk két gerezd fokhagymát.A galuska összetevőit ,egy pohárba jó alaposan összekeverjük és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a forrásba lévő levesbe.5 percig főzzük, majd beleszórjuk a finomra összeaprított petrezselymet és felöntjük a tejszínnel.Tálaláskor szórjuk meg sajttal.

Címkék

Vega Reform