Leveles tésztába sült virsli

  • 2013.05.24.
  • 1

...a legjobb csemege, ha összejön egy baráti csapatHozzávalók:200 g leveles tészta (akár teljes kiőrlésű)5 szál füstölt virsli1 tojás sárgájasószezámmagketchup, vagy mustárElkészítése:A virsliket megmossuk, elfelezzük keresztbe.A leveles tésztát lapokra szedjük és egymásra fektetünk két lapot, majd 3 csíkká vágjuk.Egyik csík végére helyezzük a fél virslit, majd ízlés szerint tegyünk a tésztára mustárt, vagy ketchupot.Feltekerjük
(a végüket nem hajtjuk be!)
és rárakjuk a tepsire (sütőpapírra).
Miután mindegyiket megcsináltuk, egy tojás sárgáját felverünk egy nagy csipet sóval és mindenhol megkenjük kívülről.Megszórjuk szezámmaggal és 180 fokon, légkeverés mellett, pirosra sütjük.TIPP: Sörkorcsolyaként nagyszerű csemege, de vacsorára, friss zöldséggel, vagy savanyúsággal kínálva is fantasztikus étel. Frissen szervírozzuk! Ketchup / mustár helyett készíthetünk saját mártást. Pl.: paradicsomost, kerti zöldfűszerekkel, vagy egyszerű fokhagymás tejföllel meg megkenhetjük. Elkészíthetjük natúran, ha csinálunk hozzá valami mártogatóst. Pl.: sajtmártást, salsa szószt...stbstbstb