Kóstold meg a “zöldeket” a Gourmet Fesztiválon!

  • 2018.05.14.
  • 0

A Gourmet Fesztivál valljuk be, nem igazán a fenntarthatóságról szól, persze nem is ez a célja. De azért mégis van megoldás, ha szeretnél olyan éttermeket választani a fesztivál alatt is, akiknek fontos a környezetvédelem. Idén öt Fenntartható Vendéglátóhely is képviselteti magát a pünkösdi hétvégén megrendezésre kerülő rendezvényen, ínycsiklandóbbnál, ínycsiklandozóbb fogásokkal.
Babel Budapest

Kacsa parmentier
Tojásos galuska, jégsaláta,szarvasgomba
Édes hagyma, kaviár
A Babel a magyar-regionális konyha hagyományaira építő fine dining étterem, kiváló minőségű, helyi alapanyagokkal dolgozik. Az étterem idén bekerült, Magyarországról elsőként az OAD (Opinionated About Dining) 100+ European Restaurant listájára, méghozzá a Gourmet Fesztiválon is kóstolható messzeföldön is híres -ahogy azt a példa is mutatja-, tojásos galuskájukkal. Amire az étterem kritikusok rábólintottak az rossz nem lehet, próbáljátok ki!
KIOSK

Beefbar truffles mini kobe burger
Kacsa parmentier, kacsamáj mártás, rebarbara
KIOSK kenyérfagylalt
Hóbort desszert
A múlt héten 5. születésnapját ünneplő étterem szoros kapcsolatban áll az előbb említett Babellel. Ha náluk megkóstoltuk a Tojásos galuskát, akkor a KIOSK-nál se hagyjuk ki a Hóbort névre keresztelt fokhagymás desszertet, mely szintén hozzásegítette az éttermet a neves listára kerüléshez. Persze, ha belénk fér a többi fogást se hagyjuk ki!
Larus étterem

Passiókrémleves feketeribizli-kompóttal
Vadas marha gőzgombócban
Paszternákpüré zsenge zöldségekkel, citromos tápiókakaviárral
Sós karamell toffee
Várvizi Péter, az étterem séfje számára nagyon fontos, hogy friss, szezonális alapanyagokból főzzön, amit szezonálisan változó étlapjuk jól tükröz. A szezonalitás mellett pedig a környezetvédelem is fontos a számukra, így bevállalták azt, hogy vegetáriánus fogással is készülnek a fesztiválra. Ha eddig azt gondoltad, hogy húsmentes fogással nem lehet jól lakni, engedd, hogy rácáfoljanak!
Natura Hill Zebegény

Házi szörp kiskertünkből
Börzsönyi fészekalj
Naplemente a Dunán - Mihályi Patisserie meets Natura Hill
A festői Dunakanyarban található Natura Hill szálloda teljes mértékben fenntartható vendéglátásra specializálódott. Ennek csak egy kis szeglete az éttermi rész, de annál nagyobb dolog nekünk, hogy szinte kizárólag helyből érkeznek az alapanyagok, tavasztól őszig pedig saját birtokuk javait is megkóstolhatjuk náluk, amiből most a fesztiválra is hoznak ízelítőt ‘Házi szörp kiskertünkből’ formájában. Az pedig, hogy mit rejt a Börzsönyi fészekalj, legyen meglepetés!
N’iceroll

-30 fokos platnin, az általunk összeválogatott szezonális gyümölcsökből, finomságokból, Thaiföldről érkezett technikával készülnek a jeges tekercsek a Gourmet Fesztiválon is. Az ország első fenntartható fagyizója méltó lezárása lesz a napunknak, pláne, ha Konyhafőnök c. műsor nyertese, a hely tulajdonosa, Böröcz Zsófi készíti el nekünk. (Ezt persze nem tudjuk garantálni, de a fagyit semmiképp se hagyjuk ki! :))
A képek nem a Gourmet fesztiválon kínált ételekről készültek.