5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját

  • 2018.03.21.
  • 2

Az ausztrál helyi akcióból világméretűvé nőtt Föld Órája kezdeményezést 2007 óta minden évben megrendezik. Lényege, hogy minden évben március utolsó szombatján egy órára kialszanak a fények a világ legtöbb nagyvárosában, ezzel hívva fel az emberek figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Nézzük, hogy miért érdemes neked is lekapcsolni egy órára lekapcsolnod a lámpát:

1. Hygge életérzésben lehet részed
Egy óra gyertyafényben. A dánokat a világ legboldogabb emberei között tartják számon, a titkuk pedig a manapság már világszerte divatos hyggében rejlik. A meghitt, megnyugtató környezetet pedig, hogy máshogy kezdhetnénk el megteremteni, mint egy óra gyertyafénnyel, elektronikai eszközök nélkül.
2. Romantika/egymásra figyelés
A fentiekből adódóan pedig elkerülhetetlen a romantikus, egymásra figyelős hangulat. Akár a szerelmünkkel, akár családdal, barátokkal töltjük ezt az egy órát, szuper lehetőség, hogy a rohanós hétköznapok után egymásra figyeljünk, beszélgessünk egy jót. De akár egy Gyertyafényes bulit is szervezhetünk. Ha pedig már a Föld Órája, a nasik is legyenek Föld “barátok”, néhány pálmaolajmentes nasi receptet itt találsz.

fotó: Natura Hill Zebegény 
3. Lesz egy kihívásod egész évre
A Föld Órája szervezői arra biztatják a résztvevőket, hogy ne csak ezen az egy napon, hanem az év minden napján figyeljenek oda környezetükre. Így tehát kapsz egy egész éves kihívást, amelyben rengeteget tehetsz a jövőért, és akár beépítheted életedbe a Gasztrohős Szívószálmentes Augusztusát vagy a Pálmaolaj böjtöt is.
4. Finom kaják
2016 óta már nem csak otthon merülhetsz el ebben az egy órában gyertyafényben, az általunk minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek elkötelezett környezetvédőként Gyertyafényes vacsorákat tartanak. Ha a Valentin nap már túl elcsépelt volt, most egy jó ügy mellett romantikázhattok és ehettek valami nagyon finomat a részt vevő tagéttermeinkben. A résztvevők: Slow Foodiez, KIOSK Budapest, Kőleves, Natura Hill Zebegény, Sophie & Ben Bistro, Csendes Létterem, Yes,Chef, Murok cafe, Doblo Wine & Bar, Jardinette. Érdemes foglalni, és érdeklődni a vacsora menetéről.

A  Yes,Chef saját készítésű szójagyertyái
5. Környezetvédelem
A Föld Órája célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Amellett tehát, hogy egy órára elsötétülnek nagyvárosok, több környezetvédelmi problémára is szeretnének rávilágítani a szervezők. Ha csatlakozol a kezdeményezéshez a tengerek mint kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett állhatsz ki, valamint a felelős, fenntarthatóbb jövő érdekében cselekszel.