Vidéken randiztunk

  • 2017.10.31.
  • 7

Ahogy tőlünk megszokhattátok nyilván nem szószoros értelemben, inkább valami “Gasztrohősös” dologra gondoljatok, mindjárt el is mondom, hogy mire. 2015-ben rendeztük meg először a Gasztro Randi nevű eseményünket,mely akkor még valóban úgy nézett ki, mint egy rapid randi, csak éppen éttermek és termelők próbáltak egymásra találni, azonban, ahogy szerintem ez az életben sem egy túl jól működő ismerkedős dolog, itt sem vált be. A név maradt, a forma változott; a randikon kis piaci hangulat alakul, ahol a termelők és a vendéglátóhelyek képviselői diskurálhatnak, kóstolhatnak, ismerkedhetnek. 

Design: Kőfaragó Anna
A vidéki randik hangulata tökéletesen hozta ezt a piacolós, nyüzsgős érzést. Mind a Balatonnál, mind Egerben sok érdeklődő vett részt mindkét oldalról és gyorsan megtalálták a közös hangot, elindult közöttük egy párbeszéd. A balatoni randin a jó hangulat mellett, számunkra is meglepetés vendégek is érkeztek. Nagyon örültünk, hogy Bíró Lajos, a Bock Bisztrók tulajdonos-séfje, Molnár Attila az Arany Kaviár Étterem tulajdonosa és Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke is kíváncsi volt a rendezvényünkre. Ebben nagy szerepe volt Csapody Balázsnak, a Kistücsök Étterem tulajdonosának is, akinek ezúton is köszönjük a sok segítséget.
Az idei évben újdonság a randikon, hogy tartunk egy tapasztalatcserés beszélgetést, ahol a termelők és éttermek egy-egy képviselőjével megpróbálunk fényt deríteni a beszállítói együttműködések árnyoldalaira és előnyeire is. Mindkét helyszínen nagyon tanulságos beszélgetések kerekedtek és kiderült, hogy talán az egyik legnagyobb probléma a rosszul működő kommunikáció a két fél között. Abban is egyetértettek a jelenlévők, hogy a jövő szakmabeli generációjával is meg kell ismertetni a jó minőségű,hazai alapanyagokat, valamint olyan izgalmas ötletek is felmerültek a termelői értékesítés segítésére, mint a mobil piac, az értékesítői közösség vagy egy kis, helyi portékát áruló delikátesz kialakítása.

Összegzésképp teljes egyetértés volt abban is, hogy a Gasztro Randi nagyon hasznos kezdeményezés és szeretnék, ha még több vidéki helyszínen megrendezésre kerülne. Igyekszünk teljesíteni a kérést, és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a Balatonnál és Egerben a randin!
Az események a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával jöhettek létre.
A cikket írta: Szabó Eszti