Már a Smúzolás is fenntartható!

  • 2017.07.04.
  • 0

Persze nem a szó eredeti jelentésében! Azonban ha betérünk a Kossuth téri, virágokkal teli Smúz kávézóba, azzal a környezetbarát vendéglátás mellett voksolunk, hiszen a hely is megkapta a Fenntartható Vendéglátóhely minősítést.
Az ország első virágküldő szolgálatából lett kávézójáról, azt hiszem, kevés embernek nem jut eszébe bármi természettel kapcsolatos dolog, hiszen mindenhol virágok veszik körbe az ide betérőket, és a tányérjuk, italuk is könnyen lehet, hogy kivirágzik. Az ehető virágok pedig, ha már fenntarthatóság, egy helyi gazdaságból érkeznek, a salátákkal együtt, aminek bio minősítése ugyan nincs, de mégis igyekeznek olyan minőségben dolgozni; ezt a tulajdonos Müller László személyesen tudja igazolni.

A tulajdonos a Kossuth tér megújulása után döntött úgy, hogy a virágbolt kibővül és vendéglátóhelyként is kipróbálja magát. Valami nem hagyományos, de laza helyet szeretett volna, ahol jól érzik magukat a vendégek, körülnézve ez egyértelműen sikerült is, hiszen a fiatal városnézőktől kezdve, az üzleti megbeszélését tartókon át az idősebbekig mindenki fülig érő szájjal napfürdőzött a teraszon.
A lazaság azonban ne tévesszen meg senkit, egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy a minőségre nem figyelnek oda, sőt. A kávék, a sütik, az ételek alapanyagai mind-mind válogatott, László által ismert és jóváhagyott helyekről származnak. Speciality kávézó lévén a babszemek sem akármilyenek, a Smúz blend a világ öt különböző részéről érkezik, a parcellákig visszakövethető helyekről. Ezt a multi-kulti kávémixet pedig itthoni, bio minősítésű tejjel fejelik meg, amiből a latte artot profi szinten űző baristák nagyjából bármilyen mintát tudnak varázsolni.

Az ételek, italok tárháza olyan bőséges, hogy a felsorolás hosszú sorokat eredményezne, ezért inkább menj és Smúzolj egyet, hogy Neked is virágos jó kedved legyen!
A cikket írta: Szabó Eszter
Fotók: facebook