Reggeli foodporn

  • 2017.03.14.
  • 7

A legrosszabb ötlet felkelés után rögtön az éjjeli szekrényen heverő telefonhoz nyúlni, és végiggörgetni az instagram falunkat. A kávés posztok még hagyján, de amikor feltűnnek az előző esti desszertek vagy éppen a reggelire kínált buggyantott tojásos pirítósköltemény, akkor a gyomrom igen erős üzeneteket kezd el az agyamnak küldeni: vagy kapcsold ki, vagy öltözz és indulj reggelizni  a z o n n a l.

Egy ilyen könyörtelen reggel után döntöttem el, hogy ha törik, ha szakad, a héten a Szimply-ben fogok reggelizni - többször csorgott a nyálam ugyanis, amikor az ő képeik jelentek meg a képernyőn, ami után kb. sírva falatoztam a napindító fahéjas zabkásámat.
A Szimply a Kontakttal szemben található a Röser Udvarban, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy a tulajdonosok is ugyanazok. (Ha kávét szeretnénk a reggelihez, azt a Kontaktból kell áthoznunk magunknak.) Havonta változik a menü, alapvetően a szezonálishoz igazodva, de a hazai alapanyagok mellett minden kaját megbolondítanak valamilyen egzotikus kiegészítővel: ehetünk spirulinás gofrit, goji bogyós pudingot, kókuszpelyhes smoothie tálat. Bár szerintünk ezekre a messziről jött alapanyagokra nincs feltétlen szükség (közülük egy csomó kiváltható lenne hazai termékekkel), úgy tűnik, a vendégeik igénylik a flancolást. Olyannyira, hogy a New York Times “52 hely, amit érdemes meglátogatni 2017-ben” listáján is ott van a Szimply javasolt étteremként (a Márga Bisztró mellett), ami azért elég menő.
Amikor ott jártunk, mi a következőket ettük:
Pirított kalács, körtemustár, füstölt kacsamell, ördögszekér gomba, édesburgonya püré, tükörtojás
Vas serpenyőben sült spirulinás palacsinta, céklasaláta, kéksajt
Kovászos kenyér, avokádó, zöldfűszeres vegán sajt, dió-goji humusz
Az ételek tényleg különlegesen szépen kerültek a tányérra (az instargam nem hazudott), igazán finomak és kreatívak voltak, ráadásul még a  felszolgálók is kedvesek. Emellett pedig a vezetés is egyre elkötelezettebb a környezetbarát működés iránt, és teljesítik a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés kritériumait. Reméljük, a következő évek együttműködése során sikerül minél több közeli alapanyagot a kínálatba csempészni anélkül, hogy sérülne a Szimply imázsa és minősége. De ti addig is bátran kényeztessétek magatokat egy királyi reggelivel egyik nap!