Margitutcakilenc Bisztró

  • 2017.02.07.
  • 0

Az utcáról nézve zárt kerítés takarja a vidékies udvarház hangulatát életre keltő vendéglátóhelyet, ahova eredetileg termelői piacot terveztek a tulajdonosok. Bár az eredeti terv meghiúsult, a második kerület lakóinak örömére a lelkes csapat nemsokára megnyitotta a kötetlen beszélgetésekre, focimeccs nézésre, hangulatos koncertekre és baráti társasjátékozásra hívogató, Margitutcakilenc nevű helyet. A félig fedett, félig nyitott kerthelyiség ontja magából a nyugalmat: jó időben a madárcsicsergést hallgatva úgy érezhetjük, mintha nem is a város egyik legforgalmasabb körútjának közelében lennénk; a hidegben pedig a téliesített kertbe hüttékre hajazó életérzéssel ülhetünk le egy pohár forró gyógytea vagy hideg kézműves sör mellé. Ráadásul a kutyánkat is magunkkal hozhatjuk!

Egész évben jöhetünk ide koncertekre és ízletes gasztro programokra: tavaly nyáron a HalatHon kampányunk keretében mi például halászlét főztünk, augusztusban itt volt a Kenyérlelke fesztivál, decemberben közösségi gulyásfőzést szerveztek hajléktalanoknak, januárban pedig disznótor volt.
A csapat szívvel-lélekkel áll a vendégek rendelkezésére, és örömmel mesélnek nekünk a működésükről. Megtudjuk, hogy beszerzési forrásnak megmaradtak a piaci árusításhoz szervezett kistermelők. Felkutattak olyan, kézműves termékeket előállító kisüzemeket, ahol nagy gondot fordítanak az alapanyagok származási helyére, ahol feldolgozásnál nem használnak tartósítószert, egyéb adalékanyagokat. Mindezt a mai világban nagyon fontosnak tartják, amikor annyi műanyagot és rossz minőségű élelmiszert megetetnek az emberekkel.A kínálat változó, de a betérő vendégek általában két féle levesből és két-három főételből választhatnak, vagy ehetnek egy jó szendvicset, sültkolbászt vagy humuszos pirítóst. A kínálat igazodik az adott szezonban kapható zöldségekhez, és mindig találunk vegetáriánus ételeket is. Ételeik elkészítéséhez emellett hidegen sajtolt olajakat, vajat, minőségi húsokat és zöldségeket használnak.
Azoknak ajánljuk ezt a Fenntartható Vendéglátóhelyet, akik szeretnek hagyományosan elkészített pörköltet csuporba felszolgálva, tunkolva enni, egy pohár bor és jó barátok társaságában, jó zenével fűszerezve!
Fotók: facebook