Kávézás stílusosan

  • 2016.06.30.
  • 1

A belvárosban sétálgatva számtalan pub és kávézó társaságában bukkanunk rá a belváros egyik legújabb fenntartható kávézójára. Egy évvel ezelőtt álmodta meg a kellemes találkozóhelyet egy fiatal pár, Csengeri Richárd és Vinkler Brigitta. A korábban száz évig virágboltként működő üzlethelyiség adottságait kihasználva a meleg pink, illetve a jeges árnyalatú türkiz színek remek összhangjában pompázik a vendéglátóhely. A tulajdonos elmondása szerint a logóban is visszaköszönő színekben az előbbi a meleg italokra, az utóbbi pedig a hidegen fogyasztandó, gyümölcsalapú italokra utal.
"Stílusosan, könnyedén” - erre utal a Steezy név, amely a "Style with Ease" kifejezésből ered. Jól indulhat a napja annak a vendégnek, aki reggel idelátogat, hogy fogyasszon a fair trade és bio kávékülönlegességből, egyen mellé egy kézműves péksüteményt, szendvicset, esetleg válasszon egy paleo süteményt. A tulajdonosok külön gondoltak azokra, akik természetes ízű, adalékoktól mentes, magas gyümölcstartalmú termékeket (juice-ok, lekvárok, szörpök) keresik. Édesítőszerként fruktózt és steviát használnak.
A környezettudatosság jegyében született meg az ötlet, hogy a kávé elviteléhez a poharat gyorsan lebomló anyagból készült pohárban adják. A pohár köré tekert, a forróságot enyhítő papírgyűrű pedig fűszermagokat rejt, ami külön kertészeti szaktudás nélkül elültetve is remek kis balkon dísz, vagy finom ízesítője lehet a vacsoránknak. A csapvíz mellett ásványvizet is kérhetünk, ráadásul nem is akármilyet: a Pannonhalmi Apátság által forgalmazott Vis Vitalis ásványvízben az a különleges, hogy a kiürített palackokat visszaszállítják és bedarálást követően újra hasznosításra kerülnek.
Kutya rajongó lévén külön öröm, hogy Richárdék gondoltak a kutyás gazdikra is: a kedvenceinket étellel és itallal kínálják, és majdnem olyan kényeztető kiszolgálásban részesülnek, mint a vendégek.
A fiatal tulajdonosok megízlelve a siker ízét, a közeljövőben további hasonló kávézó nyitásában gondolkodnak. Amennyiben terveik szerint alakulnak a dolgok, franchise rendszerben viszik tovább üzleti elképzeléseiket, akár külföldre is.
A napi rohanás után jó itt üldögélni, lazítani egy finom cappuccino társaságában. Kívánom a tulajdonosoknak, hogy az elődjükhöz hasonlóan száz évig sikerrel üzemeltessék a kávézót a vendégek legnagyobb örömére!
A cikket írta: Dencs ZsuzsannaFotók: Steezy  Café
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés