Kávézz halakkal!

  • 2016.05.26.
  • 0

A Margit körút szomszédságában található a Murok Kávézó és Falatbár, az egyik legújabb Fenntartható Vendégláthely. Egy fiatal pár, Péter Balázs és Czibik Márta fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy a barkácsbolt helyén egy kedves vendéglátóhelyet álmodjanak meg a nagyérdemű számára.
A dizájn az ő formabontó világukat dicséri, kevés pénzből saját tervezésben és kivitelezésben, az adottságok messzemenő kihasználásával, az újrahasznosítás jegyében született meg a kávézó berendezése, amely egyben régi és modern darabok jó arányban kialakított szimbiózisát képezi. Találunk itt ajtóból lett asztalt, abból kinövő fát, de még egy szekrénybe rejtett akvakultúrás rendszert is (ha nem hiszitek, kérjétek meg a pincért, hogy mutassa meg nektek a halakat!) A kávézóban rendszeresen vannak kézműves, környezetvédelmi és zenei események, ráadásul itt "lakik" a kreatív újrahasznosítással foglalkozó ReCreativity csapat is.
A tulajdonos elmondása szerint kávézót szívesen látogatják korosztálytól függetlenül, néhány ismert ember is örömmel tölti az idejét egy finom szendvics társaságában. Látogatásom alkalmával a kávézó hangulatát jól mutatta, a vendégek fesztelen csevegése, amelyhez nagyban hozzájárult a fogyasztáson kívül a kedves kiszolgálás is.
A kínálatban lévő ételek alapanyagát elsősorban kistermelőktől, illetve kézműves termékekből szerzik be, szigorúan ügyelve a minőségre. Fontosnak tartják, hogy tartósítószert és hozzáadott adalékanyagot ne tartalmazzanak az általuk felhasznált élelmiszerek.
Az étlapon válogatott összeállítású szendvicsek közül a „Bambi” elnevezésű nyerte el tetszésemet, mely kézműves szarvas szalámis, olasz hegyi sajtos ciabatta zöldsalátával és mustáros öntettel igazán kulináris élmény jelentett, mennyiségét tekintve két fogyasztásra elég! Örvendetes számomra, hogy a szendvicsek mindegyike tartalmaz valamilyen salátát, amely különös íz harmóniát alkot a többi összetevővel és nagyon egészséges.
A kínálat tartalmazza a minőségi borok és rövid italok széles választékát, továbbá az étlapon falatok, kencék címszó alatt a chilis humusz, a zöld olívakrém, zakuszka és borskrém a fiatal tulajdonos erdélyi gyökerei utal, egy jó pirítóssal érdemes megkóstolni!
A kávézó további törekvései között szerepel kézműves fagylalt árusítása és kis terasz létrehozása a kávézó előtt, ahol a vendégek szívesen elüldögélnek majd egy adag finom édesség társaságában.
Búcsúzóul, mint is mondhatnék? Kívánom a fiatal párnak terveik eredményes megvalósulását!Jó volt itt lenni, jó volt itt enni, csak ajánlani tudom mindenkinek!
A cikket írta: Dencs ZsuzsaFotók: Murok