Zita szerint a világ

  • 2014.09.18.
  • 0

"Ha jól emlékszem 2006-ban mentem először a Csörsz utcai biopiacra. Fogtam a textil szatyraimat vagy egy kosarat, korán felkeltem és minden szombat reggel a biopiacon tobzódtam. I. nem értette még akkor a lényeget, ő inkább az alvást választotta. Aztán kaptam tőle egy húzós bevásárló kocsit, hogy ne kelljen szegény nekem cipekednem. Majd miután minden alkalommal közöltem vele piac után, hogy én mennyire feltöltődtem és megint milyen szuper volt kint lenni, elkezdett kijárni velem. Megérezte a piac ízét, zamatát és a piac őt is beszippantotta. Aztán megszületett Ádi, és most már hárman járunk minden szombaton a piacra. Ádi is élvezi… imádja, hogy minden zöldséget és gyümölcsöt megkóstolhat nyersen, szeret futkározni a fűben és a ráadás, hogy szuper játszótéren lehet homokozni, hintázni és pelenkázó is van a MOM Művelődési házban. Tökéletes szombat reggeli családi program számunkra."
Nagy Zitával, a Zizi Kalandjai című blog szerzőjével már elég régóta jóban vagyunk és többször dolgoztunk együtt - illetve őszintébb, ha azt mondjuk, Zita már sokszor segített nekünk. Például a márciusi Közös Láboson a Szimplában önkéntesen főzött, de korábban meghívott minket egy Makifood-os Húsmentes hétfőre is. Külön öröm számunkra tehát, hogy bejelenthetjük: ő az első blogger, aki csatlakozott a Fogj kezet a termelővel! kampányunkhoz!
Zita a blogján bemutaja az egyik kedvenc termelőjét, Nemes Mátyás biogazdát és feleségét Marikát, akik Fülöpjakabon gazdálkodnak. Gazdaságukban egész évben vegetációs, minimális fűtéssel fóliás és hideghajtatással fóliás kertészkedés folyik. Szabadföldön kora tavasztól késő őszig történik termelés. Egy évben 70-80 féle növényt termelnek, elsősorban biopiacon történő értékesítésre. Zita a gazdaságukban is járt, amelyből fényképes ízelítőt kaphattok a blogján!
 
Neked is van kedvenc termelőd? Csatlakozz a kampányunkhozés mutasd be őt a nagyvilágnak - akkor is, ha nem vagy blogger!
 

A friss ropogós kenyereket Marika vegetáriánus babgulyással tálalta Zitáéknak
 
 

 
A Fogj kezet a termelővel! kampány a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával, a Zöld Forrás pályázat keretén belül valósul meg.