Mediterrán lángos

  • 2017.02.16.
  • 7


A sorozat következő darabját a véletlen alakította így. Előző nap vacsorára készítettem egy gyorspácolt csirkemellet amiből egy kevés megmaradt. Egy pici apartman pici hűtőjét nem nehéz telepakolni, így arra gondoltam fel kellene használni valamire a maradékot. A kelt tészta nem nagy ördöngösség, a többi pedig csak a feltétet szolgálta. 
Hozzávalók a lángoshoz: 
500 g liszt 
5-7 g porélesztő 
víz 

csipet cukor
1-2 ek olíva olaj 
Hozzávalók a feltéthez:
1 kis pohár tejföl
uborka
paradicsom
fokhagyma
1 csirkemellfilé
fűszerkeverék (oregano, petrezselyem, pirospaprika, fokhagyma por, bors, só, kömény)
olíva olaj 
Az élesztőt felfuttatjuk kevés vízben a cukorral és egy csipet liszttel. A lisztet a sóval, olíva olajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, lágy tésztát kell kapnunk így ennek megfelelően adagoljuk a langyos vizet gyúrás során. 
A csirkét szeletekre vágjuk, kevés olíva olajjal megkenjük majd a fűszerkeverékünkkel megszórjuk és grill serpenyőben vagy sima serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kis pihentetés után csíkokra vágjuk. 
Ha megkelt a tésztánk, a szokott módon süssünk belőle lángosokat, a frissen sült lángost kenjünk meg fokhagymás tejföllel, tegyünk rá a sült hús szeletekből, uborkából, paradicsomból, ha szeretjük tehetünk rá hagymakarikákat is. 
Főfogásként megállja a helyét! Kicsit a gyros ízvilága, de a lángos az lángos :) így mégis csak egy magyaros fogás mediterrán köntösben. 
Variálhatjuk a lángos tésztáját is és a feltétet is, határ a csillagos ég akár a pizzánál. 
Próbáljátok ki ti is!