Az egyik legfincsibb nyári leves: csirkés zöldborsóleves

  • 2016.05.20.
  • 8


A jó időben se feledkezzünk meg a levesek fontosságáról. Amellett, hogy finom fokozza a szervezet folyadék ellátását, sok benne a vitamin, alacsony a kalória tartalma és az egyik legjobb előétel. Levesimádók figyelmébe ajánlom ezt a könnyed, csirkés-zöldséges nyári levest! 
Hozzávalók: 
1 nagyobb csirkemell 
1 vöröshagyma 
zeller 
karalábé
sárgarépa
petrezselyemgyökér 
1-2 ek olíva olaj 

bors
csipet cukor
1 nagy csokor petrezselyemlevél 
zöldborsó
levestészta 
kevés friss citromlé
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, az olajban elkezdjük pirítani, hozzá adjuk a zöldségeket nagyjából egyformára szeletelve a zöldborsó kivételével. Pároljuk-pirítsuk át, majd a csirkemellet vágjuk apró kockára, adjuk ezt is a zöldségekhez és kifehéredésig pirítsuk össze a húst a zöldségekkel. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd ha már a zöldségek félig megfőttek, mehet bele a zöldborsó. Ha minden puhára főtt, akkor mehet bele a nagy adag friss aprított petrezselyemzöld, csipetnyi cukor, a levestészta, a legvégén pedig kevéske citromlé ízlés szerint. 
Próbáljátok ki ti is! 
Tipp: gazdagíthatjuk más zöldségekkel, édes káposztával, burgonyával, vagy amihez éppen kedvünk szottyan :)