Csokoládés kávépuding kókuszliszttel (gluténmentes)

  • 2013.02.28.
  • 6

Tudtad, hogy a rakott krumplihoz nem kell rakott krumpli por? A pudinghoz sem kell pudingpor! Ez a csokoládés kávépuding, kókuszliszttel és keményítővel készült. A kókuszliszt kókuszhúsból készül, szárítják, zsírtalanítják és finomra őrlik. Remekül alkalmas gluténmentes desszertek sűrítésére, íze jól kiemeli a csokoládé aromáját. Sütésnél azt ajánlom, keverjük mandula, vagy rizsliszttel, különben nagyon morzsalékos tésztát kapunk.5 dl tej1 dl koffeinmentes kávé10 dkg étcsokoládé1 ek kakaópor4 ek barna nádcukor2 ek keményítő2 ek kókuszlisztA frissen lefőzött kávét 4 dl tejjel felforralom, a többi hozzávalót 1 dl tejben botmixerrel simára keverem, és a forró tejhez adom. Kislángon kevergetve besűrítem, hozzáadom a kockákra tördelt csokit, hagyom felolvadni, majd elkeverem. Poharakba adagolom, amikor kihűlt, tejszínhabbal tálalom.

Címkék

Édes Gluténfree