Kókuszgolyó deluxe - gluten free

  • 2012.05.24.
  • 5

Még a leginkább retró édességet is el lehet készíteni minőségi alapanyagokból. Nem szükséges hozzá előregyártott ipari kekszmorzsa, és nem kell megvenni a cukrászdák hulladékhasznosításra feltalált félelmetes golyóbisait. Jobb bele sem gondolni, miből darálják össze őket.A kísérlet célja ezúttal nem a sznobométer kiakasztása volt, hanem az, hogy desszertünk gluténmentes legyen. A hozzávalókat összegyúrtam, a kész golyókat őrölt mandulába hempergettem, de használhatunk frissen reszelt kókuszdiót is. Hihetetlenül finom, könnyed lett a végeredmény, íze semmiben nem emlékeztet a 80-es évek favoritjára.100 g kókusztej150 g mandulaliszt2 ek barna nádcukor1 ek kakaópor1 tk fehérrum

Címkék

Édes