Tejszínes lazacos penne citrommal

  • 2012.03.28.
  • 6

Tejszínes lazacos penne citrommal
Lassacskán felhasználom a mélyhűtőben pihenő szülinapi lazac darabjaimat, most kifejezetten tésztás ételhez volt kedvem, úgyhogy egy nagyon gyors és egyszerű tejszínes lazacos pennét csináltam vacsira. Egy kisebb, 15-20 dekás darab lazac bőven elég 3-4 emberre, így is nagyon kiadós és laktató kaja lesz belőle.
Mondanom sem kell, hogy imádom a lazacot, lehet hogy egyszer nyitok egy lazac blogot és csak arról fogok beszélni éjjel nappal :)
I am using piece by piece the salmon that I got for my birthday and today I felt like eating pasta for dinner so I made this very quick and easy penne with salmon and cream. A smaller piece of salmon is more than enough for 3 or 4 people, because it makes a very hearty meal. I don't even have to say that I love salmon, maybe one day I'll dedicate an entire blog to this amazing fish so that I can talk about it all day long :) Hozzávalók / Ingredients:
kb. 20 dkg friss lazac / about 20 dkgs of fresh salmon3 szál újhagyma / 3 spring onions1 fél citrom leve / the juice of half a lemon2 dl tejszím / 2 dls of creamegy kis darab vaj /
a little piece of buttersó, frissen őrölt bors / salt, freshly ground pepper1 csomag penne / 1 packet of penne
A vizet feltesszük, és amikor lobogva forr, akkor beleöntjük a tésztát és készre főzzük. A hagymát vékonyra karikázzuk és a kis darab vajjal meg egy pici olajjal feltesszük egy serpenyőben. Közben a lazacot apró kockákra vágjuk, de azért annyira ne apróra, hogy szémenjen. Amikor a hagyma már megpuhult, hozzádobjuk a lazac darabokat és ráfacsarjuk a citromlevet, majd néha óvatosan megkeverve, kb. 10 perc alatt megpároljuk a halat. Amikor ez megvan, jöhet a tejszín, a só és a bors, majd megint óvatosan elkeverjük. A tészata főzővizéből kb. egy fél merőkanállal tehetünk bele, hogy hígabb legyen a szósz. Belekeverjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.
Put the water on the heat and when it's boiling, pour the penne into the water and cook it until ready. Meanwhile slice the onions and in a soucer pan start cooking it with the piece of butter and some oil. Cut the salmon into smaller pieces and when the onion is soft, add the pieces of salmon too, and the lemon juice. Carefully give it a stir from time to time and cook it for about 10 minutes until the fish is done. Then pour the cream onto it, add some salt and pepper and stir it again gently. If it's too thick, you can add some of the water in which the pasta was cooked. Pour the penne into the pan and give it a final stir, then it's ready to eat.