Baracklekváros-csokis whoopie pie

  • 2013.06.02.
  • 2

Ezt a sütit tuti, hogy nem utoljára sütöttem, mindenképp ki akarom kísérletezni a cukormentes változatát is, mert nagyon belopta magát a szívembe. Ez most az abszolút nem diétás első változat. Kicsi, de annál tartalmasabb süti, ráadásul gyorsan elkészül. Hozzávalók kb. 30 darabhoz 13 dkg vaj 1 tojás15 dkg barnacukor 25 dkg simaliszt 1 teáskanál vanília kivonat3 dl natúr joghurt 2 teáskanál sütőpor 4 evőkanál kakaópor 1,5 dl tej10 dkg feketecsoki
1 teáskanál rumaroma 3 dkg vajfolyékony édesítő A puha vajat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd amikor szép habos lett, hozzáadjuk az egy tojást és azzal is újra habosra keverjük. Egy másik tálban a lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk még a vanília kivonatot is, és a lisztet felváltva a joghurttal apránként hozzákeverjük a tésztához. Amikor ez megvan, két tepsire sütőpapírt fektetünk, és egy zacskóba vagy habzsákba töltjük a tésztát. A képen látszik, hogy én mekkorákat sütöttem, de persze ennél nyers állapotában kisebbeket kell
csinálni, mert a sütés alatt felpuffadnak és megnőnek. Fontos, hogy ne süssük túl őket. 175 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-8 percig kell sütni de fogjátok látni úgyis, hogy mikor kezdenek megsülni. Ha a tészta tetejét egy picit ujjal benyomjuk és rugalmasan visszaugrik, akkor már vehetjük is ki. Rácson hűtsük ki a korongokat. Addig csinálhatjuk a csokikrémet: a tejet felforraljuk a vajjal együtt, majd levesszük a tűzről és beletördeljük a csokit. Alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a rumaromát is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen kidermedjen. A végén egy sűrű, jól kenhető csokikrémet kell kapnunk.
A korongokat baracklekvárral összetapasztjuk és hagyjuk állni, amíg a csokikrém is pihen. Majd amikor az megvan, a piték tetejét bekenjük a csokikrémmel :) Én hagytam állni másnap reggelig a hűtőben.