Házi csirkeburger

  • 2013.01.05.
  • 2

Házi hamburgert csinálni baromi egyszerű, csak egyszer kell belefektetni egy kis időt és energiát, utána pedig hónapokig van mit előhúzni a mélyhűtőből, amikor egy jót akarunk enni. Most nem álltam neki saját zsemlét is sütni, de egyszer mindenképp ki akarom próbálni azt is, mert biztos finomabb, mint a boltban kapható édeskés ízű. Megpróbálom leírni az arányokat is nagyjából, de tulajdonképpen attól függően, hogy mekkora adagot akarunk csinálni, a lényeg az, hogy mellet és combot is tegyünk bele, és megfelelő mennyiségű fűszer kerüljön bele, a többit úgyis kóstolás után tudjuk még igazítani. Hozzávalók 1 kg csirkemell
1.5 kg filézett felső comb egy 15-20 dekás darab füstölt szalonna fokhagyma granulátum ízlés szerint só vagy sültcsirke fűszersó ízlés szerint
hagyma (nem feltétlenül szükséges) A csirkehúst a szalonnával és a fűszerekkel együtt kétszer átdaráljuk és alaposan összekeverjük, hagyjuk pihenni és pogácsákat formázva kevés olajon megsütjük, amíg mindkét oldal szépen megpirul, nem szabad kiszárítani őket.
Érdemes hidegen megkóstolni, ha nem elég sós vagy ízletes, bármelyik alapanyagból lehet még a nyers keverékhez adni. A mélyhűtőben érdemes tálcán megfagyasztani a pogácsára formázott húst, majd utána jól záródó dobozban vagy zacskóban tárolni őket, pár hónapig tökéletesen megőrzik az ízüket és a minőségüket.