Friss saláta körtével és gorgonzolával

  • 2013.10.15.
  • 1


A recept neve olaszul: insalata pere, noci e gorgonzola Előkészítési idő: 15 perc Főzési idő: 5 perc Típus: saláták Nehézségi fok: könnyű Íme egy egyszerű, friss saláta ebédre vagy vacsorára, amit a körtén és gorgonzolán felül egy különleges mézes- balzsamecetes öntettel bolondítunk meg. Hozzávalók 2 személyre: 180 g friss kevert saláta (rucola, madár saláta, fodros saláta, stb.) 70 g gorgonzola 30 g tisztított apróra vágott dióbél 1 közepes körte olívaolaj 5 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál méz só Elkészítése A salátát megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk vagy szaggatjuk.A körtét megtisztítjuk, majd a gorgonzolával együtt apró kockákra vágjuk és a salátához keverjük.A balzsamecetet és a mézet egy kis lábasba öntjük, összekeverjük, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk (3-4 perc).A salátát megöntözzük 3-4 evőkanál olívaolajjal, a mézes balzsamecettel, adunk hozzá egy csipet sót, majd jó alaposan összekeverjük.Tálaláskor megszórjuk apróra vágott dióval.

Címkék

Saláták