Pappardelle gombás húsos raguval

  • 2012.12.04.
  • 9

A recept olasz neve: pappardelle al ragù di carne e funghiElőkészítési idő:
30 percFőzési idő:









120 percTípus:
















tésztaétel, egytálétel,

























(primo piatto = első fogás Olaszországban)Nehézségi fok:



közepesHozzávalók 4 személyre:350 g pappardelle 300 g darált marhahús vagy borjúhús50 g nyers sütnivaló kolbász (nem paprikás)3-4 evőkanál olaj200 g paradicsomszósz1 dl vörösbor (fehérbor ha borjúhúst használunk)70 g gomba1 kis darab zeller (20 g)1 szál sárgarépa1 kis fej hagyma (20 g)2 dl húsleves (vagy leveskockából készített húsleves alap)só, bors ízlés szerintElkészítése1.



Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, sárgarépát és zellert.2.



A kolbászt kinyomjuk a töltőbélből és egy villa segítségével apróra törjük.3.



Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat vagy olajat, hozzáadjuk a hagymát, zellert, sárgarépát és 1-2 percig közepes tűzön pirítjuk.4.



Hozzáadjuk a darált marhahúst és a kolbászt, majd addig pirítjuk folyamatosan kavargatva amíg a hús ki nem fehéredik.5.



Ekkor hozzátesszük a vörösbort és időként meg-meg keverve tovább pároljuk. Amikor a vörösbor már elpárolgott, hozzáöntjük a húsleves alapot és a paradicsomszószt, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és lefedve lassú tűzön másfél órán keresztül pároljuk. Amennyiben szükséges az elfőtt vizet pótoljuk.6.



Amikor a hús már puha, a mártáshoz adjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és további húsz perc alatt készre pároljuk. 7.