Sajtos kenyérfelfújt

  • 2020.01.08.
  • 8

Ez az étel nem a szépségről és mutatósságról híres, de a lényeg, hogy nagyon finom! Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészül és jó dolog, hogy fel lehet használni a száraz kenyeret.
Bár amikor kivettem a sütőből, annyira szép magas volt, de nem érkeztem rögtön lefotózni, mert közbe jött valami (én mindig, de mindig így járok fotózáskor, hogy közbe jön valami és "össze kell csapni" a fotót), és mire néhány perc múlva fotózni tudtam, addigra kicsit összeesett. Ami nem baj, mert ez minden felfújtra jellemző, hogy sütéskor gyönyörű magas, aztán kivesszük a sütőből és ahogy hűl, kicsit összeesik. Csak szebb lett volna, ha le érkezem fotózni
rögtön, szép puffadtan. Így jártam. ????A lényeg, hogy készítsétek el, mert tényleg nagyon finom, csupa sajtos! Hétvégi reggelinek is megfelel, mert jó kiadós, vagy szombat déli "kapkodós" ebédnek. De hétköznap gyors vacsorának is tökéletes.

Hozzávalók:4 szelet kenyér - 2 cm széles szelet (összesen kb. 25 dkg)(nálam teljes kiőrlésű kenyér) 1 dl fehér bor2 dkg puha vaj25 dkg félkemény sajt (trappista, gouda stb.)2 tojás3 dl tej1 kávéskanál ételízesítő2 csipet őrölt szerecsendiósó ízlés szerintőrölt fekete bors ízlés szerint2 csipet őrölt pirospaprikaA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

Címkék

Kenyér Sajt Felfújt