Kefires-kakaós kocka

  • 2020.01.09.
  • 6

A világ legegyszerűbb sütijét sütöttem ma! Ezzel egyáltalán nem túlzok, ha elolvassátok a receptet, látni fogjátok. Már előre látom, hogy óriási kedvencetek lesz, mert nekem egy szempillantás alatt az lett - és valószínű népszerű lesz a blogomon.
1 perc alatt összekeverjük egy tálban az összes hozzávalót, beleöntjük a tepsibe, kb. 20 percig sül és tulajdonképpen már ehető is. Ruganyosan puha (nem száraz), könnyed a tésztája, imádom! Kicsit egészségesebb verzióban is elkészíthető.
Mi csak így magában ettük (némelyiket porcukorral meghintve, némelyiket még azzal sem). De ketté lehet vágni és megtölteni valamilyen krémmel, lekvárral, csokimázzal a tetején. Vagy lehet a tésztába tenni sütés előtt diódarabokat, meggyet, vagy apóra vágott csokit is. Szóval számtalan variáció lehetséges.
Kitettem délután 3 órakor a Facebook oldalamra egy natúr fotót az épp elkészült sütiről és pillanatok alatt hatalmas érdeklődés fogadta, aminek nagyon örültem. Sajnos nem tudtam rögtön megosztani a receptet is, mert 3 óra után mentem Milánért az iskolába (a szomszéd település iskolájába jár). Ráadásul egész nap ónos eső esik, így csupa jég az út, időben el kellett indulnom az autóval - szürke, nagyon hideg, nem szeretem idő van ma.
Úgyhogy jöjjön egy csupa kakaós finomság szép színes, hangulatfeldobó fotókkal. ????Hozzávalók:35x25 cm-es tepsihez2 közepes tojás10 dkg zabpehelyliszt10 dkg fehér tönkölybúzaliszt(a fent említett lisztek helyett lehet 20 dkg finomliszttel is)250 g kefir1 csapott teáskanál szódabikarbóna2,5 dkg holland kakaópor12 dkg porcukor vagy nyírfacukor por(aki édesebben szereti, tehet bele kb. 15 dkg porcukrot)