Zabpehlyhes almás-túrós

  • 2019.11.11.
  • 9

Az egyszerű kinézete ellenére nem gondolnánk, mennyire finom ez a sütemény! (Bár én amikor megláttam Juditkánál, rögtön felfigyeltem rá - már éreztem is az ízét és illatát.) Az elkészítése is könnyű, gyors, tehát az ilyen időhiányosoknak - mint amilyen mostanában én vagyok - tökéletes választás. A tészta nem tartalmaz lisztet, mégis olyan puha - az alma és túró pedig az egyik legfinomabb párosítás. A családom (velem együtt) olyannyira kedvencévé fogadta ezt a sütit, hogy azt hiszem, az őszi-téli időszakban minden héten el fogom készíteni egyszer - amíg rá nem ununk.



Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez12 dkg darált dió15 dkg apró szemű zabpehely1 teáskanál sütőporcsipet só5 dkg porcukor vagy nyírfacukor porkb. 10-12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj1 kisebb tojásAz almás töltelékhez:4 közepes alma1 kávéskanál őrölt fahéjízlés szerint 1-2 evőkanál kristálycukor vagy nyírfacukor
(a kertünkben olyan édes alma terem, hogy nekem cukor sem kellett bele)
A túrós töltelékhez:25 dkg tehéntúrókb. 5 dkg kristálycukor vagy nyírfacukor ízlés szerint1 csomag vaníliás cukor1 tojásA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu