1 tészta 4 sütemény: sajtos-kolbászos falatka, vajas-magvas aprókifli, mini réteges pogácsa, pizzás csiga

  • 2019.09.30.
  • 5

Szombaton megosztottam egy joghurtos sós kelt tészta alapreceptet, amiről azt kell tudni, hogy egy nagyon puha, habkönnyű tészta. A puhaságát még másnap is megőrzi. Ebből a tésztából készültek ezek a nagyon ízletes variációk - egyik finomabb, mint a másik. Tökéletes kirándulásra vagy iskolába/munkahelyre tízóraira, uzsonnára. De egy egyszerű leves mellé is jó második fogásnak, vagy csak úgy hétvégén családi majszolgatásra. Na és persze vendégvárónak sem utólagos.
A családommal mi nagyon szeretjük, ha akár édes süteményből is több fajta van itthon egyszerre, így lehet válogatni, ki melyiket szereti, vagy most ezt az ízűt kívánom, de fél óra múlva már a másikat akarom megkóstolni stb. Ugyanez vonatkozik a sós süteményre is. De bevallom, ritkán van olyan, hogy egyszerre több süti készül itthon, mert hát kinek van arra ideje meg kedve, türelme, hogy annyi fajtát süssön...?! Ezért most arra gondoltam, hogy ugyanabból a tésztából készítek négy különböző formát, különböző ízzel.


Azt már nagyon sokszor említettem, hogy imádunk minden hétvégén kirándulni a családdal (már amikor megfelelő az idő, valamint nincs más hétvégi program/teendő sem nekem, sem a férjemnek), mert annyira élvezzük, hogy a kirándulások alkalmával együtt utazik a kis családunk: az autóban beszélgetünk, viccelődünk, nevetgélünk, zenét hallgatunk, napközben rengeteget mozgunk, sétálunk, hegyet mászunk, ebédelünk, gyönyörködünk az épp aktuális látnivalóban. Imádjuk a hegyeket, várakat, kastélyokat és mindenféle programot! Ezeket a sós kelt finomságokat is a hétvégi kirándulásra sütöttem, hogy amíg nem akad az utunkba egy jó kis étterem, addig se éhezzünk. ???? Milán a pizzás csigát szereti, Zalán a pogácsát, a férjem a kolbászos-sajtos falatkákat, én pedig a magvas kiflit - így mindenki megtalálta a kedvencét. Hozzávalók a pizzás csigához:kb. 10 darabhoz3 púpod evőkanál ketchup5 dkg reszelt Pannónia sajt(esetleg trappista sajt vagy más félkemény sajt)A mini réteges pogácsához:
kb. 12-14 darabhoz1,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj1-2 dkg reszelt Pannónia sajt(esetleg trappista sajt vagy más félkemény sajt)A vajas-magvas kiflihez:

Címkék

Sós Kelt