Menemen - a török lecsó

  • 2019.06.06.
  • 4

Már rengetegszer írtam, hogy kedvenc városom Isztambul - ebből kiindulva éjszakánként tanulgatom a török nyelvet, nagyon érdekel a török kultúra, a hagyományaik és természetesen az ételeik is. Egyre több török ételt készítek itthon a családomnak.Emellett nagy lecsó rajongó vagyok - olyannyira imádom a lecsót, hogy ha 1 hétig azt kellene ennem reggel, délben, este, akkor sem unnám meg! Ezen belül a hagyományos magyar lecsót kedvelem, ami nálam a vöröshagyma, tv paprika, paradicsom, tojás változatot jelenti. Rizzsel, virslivel, kolbásszal készítve már kevésbé szeretem, de azért úgyis "lecsúszik". ???? A török lecsó nagyon hasonlít a hagyományos magyar lecsóhoz, annyi különbséggel, hogy ők nem vöröshagymával, hanem fokhagymával készítik, a tv paprika helyett sötétzöld paprikával, ami nem csípős, illetve friss oreganoval ízesítik, valamint a tojást nem keverik össze benne, mint ahogy mi szoktuk, csak a legvégén a tetejére ütik lágy tükörtojásként. Így tunkolják kenyérrel - kézzel. Mivel kedvencem a fokhagyma és az oregano ugye mondanom sem kell, hogy nekem a török lecsó is óriási kedvencem lett! Amióta kipróbáltam, azóta így készítem a lecsót.
Hozzávalók:4 személyre8 nem csípős sötétzöld paprika (esetleg tv paprika)1-2 evőkanál olívaolaj (vagy napraforgóolaj)4 nagyobb paradicsom3 gerezd fokhagymapár levél friss oregano apróra vágva (vagy 1 kávéskanál szárított)4 tojássó ízlés szerint



Elkészítés:A paprikát, paradicsomot, fokhagymát megmossuk, megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.

Címkék

Lecsó Török