Epres-túrós brownie

  • 2019.06.02.
  • 4

A tésztája csupa csoki és nagyon finom puha, de mivel brownieról van szó, ne gondoljuk laza, könnyed tésztának. Az a jó, ha belül még ruganyos és kissé ragacsos. A tömény csokoládés, kakaós ízt tökéletesen ellensúlyozza a túró és az eper. A családommal jóízűen és nagyon hamar "eltüntettük", annyira ízlett mindenkinek! Ja és ha megnézitek a receptet, láthatjátok, hogy ez is egy pár perc alatt összeállítható süti, a többi pedig már a sütő dolga. Én imádom az ilyen gyors és egyszerű süteményeket!Hozzávalók a tésztához:20x25 cm-es tepsihez10 dkg étcsokoládé3 tojás10 dkg kristálycukor5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj1 csapott teáskanál sütőpor1 csapott kávéskanál szódabikarbóna15 dkg finomliszt (nálam a fele zabpehelyliszt)1 evőkanál holland kakaóporA túrós töltelékhez:25 dkg tehéntúró1 csomag vaníliás cukor2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)2 csapott evőkanál zabpehely1 tojás