Kakaós-fahéjas csavart kalács

  • 2019.04.25.
  • 3

A kakaó és a fahéj is remek párosítás - pláne ebben a puha, foszlós tésztájú 'csigakalácsban'. Magában vagy tejjel, teával, esetleg kakaóval kísérve is tökéletes tízórai - uzsonna. Imádom az ilyen kalácsokat, nem csak enni, hanem készíteni is, mert annyira szép!
Hozzávalók a tésztához:2 darab 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához / kalácshoz50 dkg finomliszt átszitálva1 tojás150 g joghurt3 evőkanál olaj
3 csapott evőkanál kristálycukor2 dkg friss élesztőkb. 1,5 dl langyos vízA töltelékhez:2 csapott evőkanál kakaópor5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)1 csapott teáskanál őrölt fahéj10 dkg puha vaj + a tetejére 1 felvert tojásA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu