Nyári konyhánk

  • 2019.03.01.
  • 1

2007. októberében költöztünk be a házunkba, melyet éveken át tartó építkezés előzött meg (sokáig a szüleimnél laktunk a férjemmel - szerencsére nem zsúfoltan, mert elég nagy házuk van).
Amikor beköltöztünk a házunkba, már akkor is nagy álmom/álmunk volt egy nyári konyha, de tudtam, hogy ez rögtön nem fog menni, hiszen rengeteg más, fontosabb terveink is voltak.
Mielőtt bemutatom a nyári konyhát,
ide kattintva megnézhetitek a lakásban lévő konyhámat, melyet lassan 12 éve használok és imádok. 2017. nyarán végre felépíttettük a várva várt kis konyhát (+ egy nagy tárolóhelyiséget is egyúttal).
Sokáig nyitott nyári konyhát akartunk (cseréptető + 2 oldala téglafal, 2 oldala pedig szabad, tehát egy igazi nyári konyha). De mielőtt elkezdtük építtetni, rájöttünk, hogy mégis csak jobban szeretnék zárt konyhát, amit a téli nagy hidegben is tudunk használni. Ugyanis a lakásban lévő konyhában hiába van páraelszívó, mégis illatozik az egész lakás sütés-főzés közben. Szeretem az étel illatát és azzal nincs is baj, ha a konyhán kívül esetleg lehet érezni az előszobában vagy a nappaliban. De amikor az ember benyit a fürdőszobába vagy a hálószobába és még oda is beivódik a húsleves, pörkölt, töltött káposzta és hasonló illatok, na az már azért nem olyan kellemes. Emiatt döntöttünk a zárt nyári konyha építése mellett, melybe fűtés is van (elektromos fűtőpanel a falra szerelve), így a téli időszakban ugyan nem használjuk olyan intenzíven a nyári konyhát, mint nyáron, de télen is be tudunk fűteni és például a húslevest, gulyáslevest, pörköltet, töltött káposztát stb. ételeket mindig ott főzzük meg.
A lényeg, hogy a nyári konyhára jó nagy ablakot csináltattunk + jó nagy bejárati ajtót, melyen nyáron csak szúnyogháló ajtó van napközben, ezek által nagyobb a kapcsolat a kültérrel.

Tehát 2017. nyarán felépíttettük a nyári konyhát is (egyúttal újra színeztettük az egész házat, hogy összhangban legyen a konyhával - erről egy bejegyzést
ide kattintva találtok), a konyha szeptember végére felépült, októberben végre a festő is megérkezett, kifestette - közben megvettük a fűtőpanelt és a villanytűzhelyet is éééés megrendeltem a konyhabútort Lengyelországból, amire a várakozási idő 8-10 hét volt, tehát 2018. februárjában érkezett meg a bútor, amit Apukám és a férjem áprilisban szereltek össze egy hétvégén. Tehát 2018. májusától van nyári konyhám!

Címkék

Nyári Konyha