Teljes kiőrlésű mini pizza

  • 2019.02.16.
  • 4

Kedvencem ez a teljes kiőrlésű tészta, mert annyira egyszerű és olyan laza, könnyed, pihe-puha. Tulajdonképpen már szerepel a blogomon és szintén pizzaként, de most mini pizzákat készítettem ebből a tésztából és más paradicsomszósszal, emiatt osztom meg ismét a receptet. ...és persze az ötlet miatt, hiszen a gyerekeknek szuper dolog ilyen kis pizzákat készíteni - a kisfiaim imádják (a pici fiam is könnyedén vesz a kezébe egy mini pizzát és jóízűen majszolja).
Még csütörtökön készültek a kis pizzák - sajnos a recepteket mindig picit később tudom leírni, ezért szépen összegyűlnek, de előbb-utóbb felkerül mindegyik. Ma viszont semmit nem sütöttem és nem főztem, mert csoda szép idő volt, kezdett tavasz hangulatunk lenni, ezért a családommal elautóztunk Debrecenbe, kirándultunk, sétáltunk, nézelődtünk egy kicsit a városban. Igaz, szinte az egész városban ki voltak kapcsolva a közlekedési lámpák szerelés miatt, ezért mindenhol rendőrök irányították a forgalmat. Debrecen az ország második legnagyobb városa Budapest után, ezért gondolhatjátok, hogy a forgalom és a város nagysága miatt elég lassan lehetett haladni a rendőri forgalomirányítás mellett, de mi még így is nagyon élveztük ezt a napot. :) Közben megvásároltuk Milán jövő pénteken lévő farsangjára a jelmezhez szükséges dolgokat is - holnaptól lehet ragasztgatni, szabni-varrni, faragni. :)
Hozzávalók:kb. 12-14 db 8 cm átmérőjű kis pizzáhozkb. 1,9 dl langyos víz2 dkg friss élesztő1 csapott evőkanál kristálycukor1 csapott teáskanál só2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)12,5 dkg finomliszt12,5 dkg teljes kiőrlésű lisztA paradicsomszószhoz:kb. 5 evőkanál paradicsomszósz2 csipet só2 csipet őrölt fekete bors2 csipet kristálycukor+ 1 teáskanál pizza fűszerkeverékvagy szárított oregano vagy bazsalikom+ ízlés szerint feltét: kolbász, sonka, sajt, paradicsom