Mascarponés csiga

  • 2019.02.08.
  • 9

Ezt a csigát meg kell sütni és meg kell kóstolni, mert nagyon-nagyon finom! Na jó, tudom, hogy majdnem mindenre ezt írom - nem tehetek róla, hogy ennyire szeretem a süteményeket és ilyen édesszájú vagyok - de ez a süti is tényleg szuperül sikerült! Annyira jó puha a tésztája, a citromos-fahéjas-mascarponés töltelék pedig megturbózva egy kis házi sárgabarack lekvárral különlegesen finom! Az tuti, ha az ember egyszer megkóstolja, nem szabadul tőle, míg el nem fogy! :)Hozzávalók:kb. 18 csigához50 dkg finomliszt2,5 dkg friss élesztő8 dkg kristálycukorcsipet só10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)1 tojás2,5 dl langyos tej
A töltelékhez:25 dkg mascarpone1 tojássárgája3 csapott evőkanál porcukor1 kávéskanál őrölt fahéj1 citrom reszelt héja (kezeletlen)és néhány evőkanálnyi sár

Címkék

Mascarpone