Mézes-joghurtos saláta

  • 2019.01.07.
  • 4

Jól illik a ropogós salátához ez az enyhén édeskés, picit savanykás öntet - nagyon finom! Gyorsan elkészíthető és már fogyasztható is. Sültekhez, rántott húsokhoz, grillételekhez kínálhatjuk. (Én gyakran eszek csak így magában - hús nélkül - uzsonnára egy adagot belőle, mert egyrészt imádom, másrészt olyan jól esik néha, harmadrészt jó laktató számomra.)
Hozzávalók:1 közepes sárgarépakb. 15 dkg fejes káposzta2-3 levél saláta3 evőkanál natúr joghurt1 teáskanál akácméz1 teáskanál majonéz2 kávéskanál mustár
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerintA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu

Elkészítés:A salátát, káposztát és sárgarépát vékony szálakra vágjuk, (salátás)tálba tesszük.Egy kis tálkában jól összekeverjük a joghurtot, mézet, majonézt és mustárt - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a salátára.
Alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk, fogyaszthatjuk is. De ha lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe, úgy is jó, mert talán úgy jobban összeérnek az ízek, de mi általában azonnal szoktuk fogyasztani.
Tipp:
Lehet kapni 200 g-os kiszerelésben salátamixet, azzal is készíthetjük és akkor megspóroljuk az összevágási műveletet (én néha szoktam venni ilyet, de néha magam készítem).
Ha nagy a család, nyugodtan lehet dupla adaggal is készíteni.&nbs

Címkék

Saláta Méz Joghurt