Bundáskenyér muffin

  • 2019.01.17.
  • 5

Tipikusan az az étel, melyet nem lehet szépen fotózni, de az ötlet miatt, és azért, mert nagyon finom, mindenképp említésre méltó. A hozzávalókat 2 perc alatt összekeverjük, majd 15-20 perc sütés és már ehetjük is. Nem tocsog az olajban és nem terjeng az egész lakásban bundás kenyér illat. A teteje picikét ropogós, de a közepe és alja puha, szaftos, igazi bundás kenyér. Szuper reggeli!



Hozzávalók:12 darabhoz6 tojás4 evőkanál tejföl1 kis csokor friss petrezselyem (vagy 2 csapott teáskanál szárított)só ízlés szerintőrölt fekete bors ízlés szerint3 db száraz zsemle
(nálam most zsemle helyett ennek megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű kenyér)

pár csepp olaj vagy vaj


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu




Elkészítés:A tojásokat felverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel (vagy a szárítottal).
A szikkadt zsemlét vagy kenyeret kis kockákra vágjuk és összeforgatjuk a tojásos masszával.A muffinformákat vajjal vagy olajjal enyhén kikenjük és egyenlően elosztjuk benne a tojásos masszát.Előmelegített 180 fokon, alsó-felső programom kb. 15-20 percig sütjük. (Amikor itt-ott kicsit pirult a teteje, akkor vegyük ki, ne szárítsuk túl!)