Túrós batyu - 3.

  • 2018.12.04.
  • 4

Nagyon finom, puha, foszlós túrós batyut sütöttem ma - szaftos töltelékkel az Anyukámtól kapott házi túróval.Ez a harmadik túrós batyu recept a blogomon (az "Összes recept" menüben megtalálható az előző két recept) és mindegyiket ajánlom, mert nagyon finomak! Viszont tavasszal kaptam az egyik nagynénémtől néhány receptes könyvecskét, melyeket sokáig nem volt időm megnézegetni, de nyáron az egyik nap, amíg Zalán játszott az udvaron, én addig a hintaágyban nézegettem ezeket a könyveket és megtetszett ez a recept. Elhatároztam, hogy ha legközelebb túrós batyut sütök, ezt is kipróbálom. Ma jött el az ideje. :)


Hozzávalók:kb. 15 darab nagyobb batyuhoz3 dl langyos tej2,5 dkg friss élesztő3 csapott evőkanál kristálycukor50 dkg finomliszt8 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)1 csipet só1 citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)1 tojássárgájaA töltelékhez:50 dkg tehéntúró1 evőkanál búzadara1 csomag vaníliás cukor2-3 evőkanál kristálycukor - ízléstől függően2 tojásfehérje

Címkék

Tehéntúró