Mákos bejgli szelet

  • 2018.12.08.
  • 6

Omlós, puha bejgli tészta nagyon finom mákos-almás töltelékkel.
Sokan szoktatok panaszkodni, hogy kireped a bejgli sütés közben... Na, ez a bejgli tuti, hogy nem fog kirepedni soha semmilyen körülmények között! A bejgli 'szeletesítésének' ötletét az egyik könyvem adta (Csábító házi sütemények), melyet 3 éve kaptam karácsonyra a férjemtől, de maga a recept a sajátom. Ugyanis a blogomon évek óta megtalálható bejglim annyira finom és annyira szeretjük, hogy e szerint készítettem a szeletes változatot is. Imádni való lett!
Hozzávalók a tésztához:kb.25x35 cm-es tepsihez 50 dkg finomliszt4 dkg porcukorcsipet só10 dkg zsír10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj2 dkg friss élesztő2 dl langyos tej2 tojássárgája 1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen)A töltelékhez:40 dkg darált mák7 dkg darált keksz1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen)1 evőkanál méz

Címkék

Alma Mák