Göngyölt linzer - Rádió süti

  • 2018.12.10.
  • 3

Puhán omlós sütőporos tészta, sárgabarack lekvárral és roppanós dióhabbal. Tulajdonképpen ez a süti a Diós kosárka egyszerűbb változata, mivel a tésztájával nem kell annyit "pepecselni", csak kinyújtani. Imádom mindkettőt! Az ízviláguk ugyanaz, csak a Diós kosárka csinosabb, ez a Rádiósüti pedig annyira 'jópofa'. Hasonló formát szoktam készíteni élesztős tésztával is, csak azt már macskaszemnek hívom, mivel az jobban hasonlít egy macskaszemre. A nevére kattintva megtaláljátok mindegyiket: Meggyes-diós macskaszem , Mákos-diós macskaszem.
Hozzávalók a tésztához:kb. 30-35 darabhoz
40 dkg finomliszt3 csapott evőkanál porcukor 15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)fél csomag sütőpor (6 g)4 tojássárgája1 kis pohár tejföl1 csipet sóA dióhabhoz:4 tojásfehérje4 evőkanál porcukor