Fahéjas csiga

  • 2018.11.24.
  • 4

Pihe-puha foszlós tészta, kellemesen fahéjas töltelék. Annyira imádom, nagyon finom, én képtelen vagyok neki ellenállni! :) Magában is nagyon finom (én így szeretem a legjobban), de feldobhatjuk egy kis citromos cukormázzal vagy vaníliaöntettel - ki mivel szereti jobban. Ja és el ne felejtsem megemlíteni - dagasztással, formázással, sütéssel együtt 1 óra alatt elkészül! Tehát elég gyorsnak mondható.A kakaós csiga mellett a fahéjas csiga is töretlen népszerűségnek örvend - ez a két péksütemény szinte minden családban favorit. Kakaós csiga recept több is van a blogomon, ezért a fahéjas változat sem hiányozhat. Elhiszitek vagy sem, én bizony toporogva vártam a sütő előtt, hogy mikor sül már meg ez a csiga...? Olyan illatfelhő lengte be az egész konyhát, csak nyeltem nagyokat. Amikor kivettem a sütőből, alig bírtam várni néhány percet, hogy hűljön egy kicsit (forrón semmiképp nem szerettem volna enni), de langyosan egymás után megettem négyet. Sajnos ötöt is simán meg bírtam volna enni, de már így is túl sokat engedtem meg magamnak! Mostanában ritkán sütöttem süteményeket, és annyira ki vagyunk rá 'éhezve', hogy ilyenkor, amikor készítek valami édességet, egyből 'rávetjük' magunkat, nem tudunk magunknak parancsolni. :)
Hozzávalók:15 csigához5 dkg friss élesztő8 dkg kristálycukor2,5 dl langyos tej50 dkg finomliszt1 csipet só3 tojássárgájaA töltelékhez:1 púpos teáskanál őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)7 dkg porcukor5 dkg olvasztott vajA cukormázhoz:5 evőkanál citromlé vagy rum15 dkg porcukor(de cukormáz helyett készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is)

Címkék

Őrölt Fahéj