Teljes kiőrlésű kifli - a kedvenc reggeli kiflim!

  • 2018.09.18.
  • 9

A reggeli kiflik közül ez az első számú kedvencem! Nagyon finom! Imádom, hogy a tésztája olyan puha, könnyű, laza szerkezetű - kívül pedig picit ropogós. Tulajdonképpen a teljes kiőrlésű pizzatészta az alapja, sok máshoz használom ezt a tésztát, nagyon szeretem! A kiflik formája most nem olyan szép, mivel hajnalban készítettem - nem volt idő a precíz formázásra. Siettem, hogy megsüljenek a kiflik, mire elindul a család egy része dolgozni és iskolába.
Hozzávalók:6 darab kiflihez3 dkg friss élesztő1,9 dl langyos víz1 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só2 evőkanál olíva olaj (helyettesíthető napraforgóolajjal)12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt12,5 dkg finomliszt+ a tetejére 2 evőkanál tej vagy víz
Belül könnyed, laza szerkezetű a tésztája

Elkészítés:A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc).