Teljes kiőrlésű tortilla

  • 2018.08.28.
  • 9

Nem érdemes vásárolni a tortillát, mert nagyon egyszerűen és viszonylag gyorsan el lehet készíteni, aztán meg lehet tölteni tetszés és ízlés szerint az otthon található finomságokkal. Én nagyon szeretem!



Hozzávalók:10 laphoz25 dkg teljes kiőrlésű liszt10 dkg fehér liszt1 teáskanál sütőpor2 dl langyos vízfél dl olívaolaj (helyettesíthető napraforgóolajjal)

Tipp:
1. Ha valakinek ez a mennyiség egyszerre sok, nyugodtan lehet felezni a hozzávalókat.

2. A tálaláshoz, töltelékhez bármi, amit szeretünk és otthon találunk a hűtőben. Nálam most: sonka, sajt, paprika, paradicsom, lila hagyma, pici só.





Elkészítés:Összekeverjük a két lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a vizet és lisztet, majd összegyúrjuk a tésztát. Átlátszó fóliával letakarva 15 percig pihentetjük.Osszuk 10 egyenlő gombóccá a tésztát, majd lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra (1 mm vékonyra).Zsiradék nélkül, teflonos palacsintaserpenyőben, alacsony lángon megsütjük egyenként, oldalanként kb. 1-1 percig. Amikor kis hólyagok jelennek meg a tészta tetején, meg lehet fordítani.Sütés után tányér