Sajtos-kolbászos csavart rudak

  • 2018.08.23.
  • 3

Nem csak mutatós, hanem valami isteni finom! Puha kelt tészta, a töltelék pedig kétféle sajt és kolbász. Klassz reggeli vagy egy könnyű leves után második fogás, de mivel lassan indul az iskolaszezon (ezzel egyidejűleg a reggeli kapkodás és rohanás kifulladásig), iskolai tízórainak is kitűnő, ha a gyermek nem részesül egész napos ellátásban az étkeztetés terén vagy ha nem ízlik neki az iskolai menü némelyik nap. (A menüt úgyis napokkal előre láthatjuk a suliban kifüggesztve, fel tudunk készülni rá egy finom péksüti sütésével - én így szoktam: ha látom, hogy némelyik nap olyan ételek vannak, melyeket Milán nem nagyon szeret, azokat nagy valószínűséggel nem is fogja megenni és hogy ne maradjon éhesen egész nap, olyankor csomagolok neki valami tízórait/uzsonnát. :)A tegnap estére ígért receptet sajnos csak ma tudom megosztani, pedig annyira örülök, hogy ilyen sokan szeretitek a receptjeimet és olyan kedveseket írtok - nagyon jó érzés olvasni! ❤ Imádom ezt az egészet csinálni (sütni-főzni, fotózni, receptet írni), de jól esnek ám az ilyen biztató levelek és hozzászólások. Pláne, hogy egy 'hosszabbacska' nyaralás miatt úgy kizökkentem a receptek írásából... Nem beszélve arról, hogy a két kisfiam mellett - főleg egy 22 hónapos mellett - szinte soha nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy én azt előre eltervezem, emiatt az ígért recept is csúszik néha egy kicsit. Hozzávalók:8 darab nagyobb rúdhoz50 dkg finomliszt átszitálva2,5 dkg friss élesztő3 dl langyos tej1 teáskanál kristálycukor1 teáskanál só5 dkg vaj (esetleg zsír vagy margarin)A töltelékhez:15 dkg szeletelt kolbász1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos5 dkg reszelt trappista sajtA tetejére:1 kisebb tojás sárgája