Kakaós linzer csiga

  • 2018.08.25.
  • 3

Nagyon finom, egyszerű, omlós, csupa kakaós aprósütemény. Garantáltan a gyerekek kedvence! Persze az édesszájú felnőttek sem utasítják vissza. A két kisfiam imádja! Meg én is! :)A múltkor közzétettem egy alaptészta receptet az aprósüteményekhez - ez a süti is abból a tésztából készült.
Hozzávalók a tésztához:kb. 50 darabhoz40 dkg finomliszt8 dkg porcukor fél csomag sütőpor (6 g)15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj 4 tojás sárgája
2 dl tejfölA töltelékhez:10 dkg vaj8 dkg kristálycukor2 evőkanál kakaópor


Elkészítés:A lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát. Kellemesen lágy - nem ragacsos! -, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. (A tejfölt adjuk hozzá utoljára és csak annyit, hogy megfelelő állagú legyen a tészta - valószínű, kell hozzá mind a 2 dl tejföl, de előfordulhat, hogy picivel kevesebb: ez mindig függ a tojások méretétől, a liszt minőségétől stb.)A töltelékhez a cukrot és kakaóport összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, simára keverjük a cukros kakaóporral.A tésztát kinyújtjuk kb. 7-8 mm vastag téglalap alakúra, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaós tölteléket és várunk 5-8 percet. Amikor úgy látjuk, hogy a töltelék kihűlt és már nem nagyon folyik - nem fog kifolyni, akkor óvatosan feltekerjük a tésztát úgy, mint a piskótatekercset. Átlátszó fóliába csomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe 30 percre.