Csokoládés-habos piskóta (sütés nélküli desszert)

  • 2018.08.21.
  • 1

A forró kánikulai napokon dupla sikert lehet vele aratni! Egyrészt nem kell bekapcsolni a sütőt, másrészt mivel hűtőben kell tárolni, annyira jól esik a hideg csokoládés, habos finomságot kanalazni. Egy finom ebédet méltóképp lehet vele zárni, de délutáni nassolni valónak is tökéletes a kerti árnyékban üldögélve. Ettől függetlenül nyugodtan elkészíthető majd az év bármely' szakában, mert egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:kb. 20-25 cm-es tálhoz24 db babapiskóta8 dl tej2 csomag tejszín ízű pudingpor7 evőkanál kristálycukor2 tojás2 dl habtejszín2 evőkanál porcukor (elhagyható)A csokoládés mártogatáshoz:3 evőkanál cukrozatlan kakaópor4 evőkanál kristálycukor2 dl forralt víz5 dkg étcsokoládé
A tetejére:2 dl habtejszín1 csomag habfixáló2-3 kocka étcsokoládé