Alaptészta aprósüteményekhez

  • 2018.08.19.
  • 4

Szeretem ezt a tésztát, mert pillanatok alatt összegyúrható, kellemes tapintású, könnyű vele dolgozni és sokoldalúan felhasználható aprósüteményekhez - itt csak a fantázia szab határt. Próbáljátok ki! :)Kiszúróformákat találtok a webáruházban
erre a linkre kattintva: > pöttyösotthon.hu/sütikiszúrók .Hozzávalók:40 dkg finomlisztfél csomag sütőpor (6 g)15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj8 dkg porcukor4 tojás sárgája2 dl tejfölElkészítés:A lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejföllel összegyúrjuk.Kellemes tapintású, könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha picit ragad, akkor adjunk még hozzá kicsi lisztet, vagy ha keménynek érezzük, adjunk még hozzá pici tejfölt.
Tetszés és ízlés szerint nyújthatjuk, szaggathatjuk, vagy kiflikké formázzuk, tekerjük... lekvárral, diós-, kókuszos- vagy mákos töltelékkel tölthetjük. Sokféle formájú és ízesítésű aprósütit készíthetünk ebből a tésztából.
Anyukám névnapjára készítettem

Címkék

Alaptészta 40 Perc