Szilvás kosárka

  • 2018.07.25.
  • 3

A szilvalekváros kosárka és a nagyi meggyese adta az ötletet, így csináltam a két receptből egy süteményt. Imádtam! Nagyon!
Tegnap estére ígértem a receptet, de sajnos nem volt időm leírni. De ma a szokásos esti családi séta után már szánok rá kis időt... Kicsit zsúfoltak az elmúlt napok - nem csak a napok, hanem az elmúlt hetek. 3 héttel ezelőtt a férjem szabadságon volt, akkor minden nap mentünk kirándulni a fiúkkal, jó volt egy kis kikapcsolódás és szórakozás. Közben a kőműves mesterek ismét nálunk dolgoztak 1-2 hétig (ugyanazok, akikkel tavaly a nyári konyhánkat építtettük), az idén is csináltattunk néhány dolgot és még jövő nyárra is vannak tervek. :) Tegnap a bádogos mester volt itt, de úgy néz ki, végeztünk az ilyen dolgokkal az idén - már "csak" a takarítás van hátra. Ez történik, ha az embernek folyamatosan vannak tervei és ötletei a házban, illetve ház körül és kertben. Mindeközben Milán táborban volt 1 hétig - az idén és tavaly még nem "ottalvósban", minden nap vittük-hoztuk. Zalánnak pedig az utóbbi 2-3 héten kezdett előjönni az akaratos, hisztis korszaka, az "én" személyiség felfedezése. Volt 1-2 kemény nap, amikor nagyon hisztis volt, de jól jöttek az annak idején főiskolán tanultak pszichológiából (személyiség-fejlődéstanból) - alkalmaztam néhány dolgot, ezáltal elég jól tudtam kezelni a kis hisztijeit; és most kezd szépen visszatérni minden a régi kerékvágásba. Cuki, szófogadó, lehet vele beszélgetni, meghallgat, nem hisztizik, megérti a dolgokat (egyébként 3-4 hónapja már beszél is, egyre jobban, hát megzabálom)! Milán soha nem volt hisztis gyerek, még 2 éves kora körül sem, de hát nincs két egyforma ember: Zalán teljesen más!
Hozzávalók:20 darab 5 cm átmérőjű kosárka formákhoz22 dkg finomliszt11 dkg vaj1 kicsi citrom reszelt héja (bio)néhány evőkanál vízA töltelékhez:10 szem szilva1 csomag vaníliás pudingpor3 dl víz 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj3 evőkanál kristálycukor+ a tetejére a kenéshez 1 kisebb tojás felverve

Címkék

Szilva