Dióhabos meggyes pite

  • 2018.07.01.
  • 4

"Csoda finomra sikerült!" - hogy a férjem szavait idézzem, amikor elfogyasztotta az első szeletet. :) Az omlós tésztához és a savanykás meggyes-vaníliás réteghez nagyon jól passzol az édes, roppanós dióhab. Egyszerű és gyors süti. Két kedvenc süteményem: a Nagyi meggyese és a Londoni szelet receptjeimből állítottam össze, így lett belőle egy igazi, rusztikus sütemény, házias ízvilággal. Olyan, mintha Nagymama készítette volna, ezért - a süti körül toporgó családom ellenére is - igyekeztem olyan körülmények között fotózni, mintha a Nagyi konyhájában lennénk. Bár Mama a meggyes réteget annak idején nem vanília pudingporral sűrítette volna be, hanem valószínű, hogy liszttel, de én ilyen esetekben szeretem a pudingporokat használni.A lényeg, hogy tegnap este a szüleimnél vacsoráztunk, a sütit hozzájuk vittük vacsora utáni desszertnek, és a mai családi kirándulásra még csak véletlenül sem maradt egy szelet. Tulajdonképpen már a szüleimhez is csak egy kis tányérral vittünk. :)Hozzávalók a tésztához:kb. 20x25 cm-es tepsihez25 dkg finomliszt5 dkg porcukor1 csapott teáskanál sütőpor10 dkg zsír (vagy vaj)3 tojássárgájakb. 3 evőkanál tejfölA meggyes réteghez:20 dkg friss, magozott meggy3 evőkanál kristálycukor1,5 csomag vaníliás pudingpor3 dl víz