Csokoládés rugelach

  • 2018.07.20.
  • 4

A rugelach zsidó eredetű édesség, a krémsajtos alaptészta nagyon jól variálható - édes és sós verzióban is elkészíthető. Az előző receptemben egy sós (sajtos) változatot mutattam be, de ugyanabban az időben sütöttem egy adag édeset is, mely csokoládés töltelékkel készült. Mit mondjak...? Rendkívül finom! Másnap ismét meg kellett sütnöm, annyira ízlett az egész családnak. Frissen és másnap fogyasztva is tökéletes, tehát vendégvárónak és csomagolva kirándulásra is ajánlom.
Hozzávalók a tésztához:24 darabhoz20 dkg finomliszt1 csipet só3 evőkanál kristálycukor10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj12 dkg natúr krémsajtA töltelékhez:6 dkg barna cukor vagy kristálycukor5 dkg étcsokoládé apróra vágva5 dkg olvasztott vaj1 púpos evőkanál sötét kakaópor
+ a tetejére a kenéshez 1 kisebb tojás felverve