Sertéspörkölt tarhonyával és kovászos uborkával

  • 2018.06.28.
  • 5

Igazi gyerekkori kedvenc - én már az iskolai menzán is imádtam, pedig ott mindig olyan fakó volt a tarhonya és csak 2-3 szem hús volt hozzá. Persze az Anyukám által készített pirított tarhonyával és az omlósan puha, szép színű, pirospaprikás sertéspörkölttel semmiképp nem vehette fel a versenyt a menzai változat! A mai napig is az egyik kedvenc ételeim közé sorolom és érdekes módon Milánnak is az első számú kedvencei között szerepel. Zalán is imádja, de Ő mindenevő, minden ételt megeszik: legyen az sertés-, csirke- vagy marhahús, hal, káposzta, tök, karfiol, kelbimbó, sárgarépa, karalábé, borsó, spenót stb. (Milánnal már nehezebb dolgom van, Ő erősen válogat - végül is Ő is megeszik mindent, amit főzünk, de csak kevés ételt szeret igazán, a többiből csak keveset és küszködve, időt húzva eszik.)A lényeg, hogy a tarhonyás sertéspörkölt mindenki kedvence itthon (talán csak a férjem szereti kevésbé), és a kovászos uborkával verhetetlen párost alkotnak!Hozzávalók a sertéspörkölthöz:4-5 személyre60 dkg sertéscomb2 közepes fej vöröshagyma1 paradicsom1 tv paprika1 csapott evőkanál őrölt paprika (csemege vagy édes-nemes)1 teáskanál őrölt fekete bors1 teáskanál őrölt kömény1 csapott evőkanál só vagy inkább ízlés szerint2 evőkanál zsírA tarhonyához:kb. 20 dkg tarhonya2 evőkanál olaj

A kovászos uborkához: